Van huis naar droomhuis

Iedereen wil graag van zijn huis het ideale droomhuis maken waar je al jaren van gedroomd hebt. Dus na jaren van sparen, regelen en onderhandelen is het nu zo ver: je gaat jouw droomhuis creëren. Een nieuwe keuken moet worden geïnstalleerd, net als een nieuwe badkamer. Bovendien moet alles opnieuw geschilderd worden. Er moet in het huis dat je droomhuis gaat worden nog even een muurtje doorgebroken worden en er moet op een aantal plekken opnieuw elektriciteit aangelegd worden. Een grootschalige klus dus.Om geld te besparen, besluit je een aantal dingen zelf te doen. Een badkamer of keuken installeren kan tegenwoordig iedereen prima zelf.

En dat kan ook, maar het is wel goed om je bewust te zijn hoeveel ongelukken er in en rondom het huis gebeuren tijdens het klussen. Jaarlijks zijn er minstens 120.000 meldingen van ongelukken tijdens het klussen. Daarvan moeten er 80.000 gevallen medisch worden behandeld en 21.000 zelfs op de spoedeisende hulp afdeling. Uiteindelijk overlijden jaarlijks gemiddeld zo’n 40 mensen aan hun klusverwondingen. Dat is het natuurlijk niet waard.

Daarom de top drie tips die iedere klusser moet doen voordat hij en terwijl hij aan het klussen is.
Van Huis naar Droomhuis

Hoe voel je je?
Ga niet klussen als je niet voldoende uitgerust bent. Ook met ziekte of alleen al een verkoudheid is het onverstandig om te beginnen aan een klus. Je kan je niet optimaal concentreren en deze factoren zorgen ervoor dat je snel bent afgeleid of sneller onvoorzichtig handelt. Bereid je daarnaast ook voldoende voor op de klus. Heb je alle juiste onderdelen en benodigdheden om gemakkelijk te verbouwen? Lees de handleiding van zowel de elektrische apparaten die je gebruikt alsook de handleiding van eventuele meubelen voordat je ze in elkaar zet. Die handleiding zit er niet zonder reden bij!
Van Huis naar Droomhuis

Orde en overzicht
Zorg ervoor dat je in een ruimte kan klussen waar genoeg ruimte is en geen objecten staan die snel in de weg staan of liggen. Daarbij hoort ook: ruim zo af en toe de plek op waar je aan het klussen bent. Ja zal zien dat je veel gereedschap en materialen gebruikt die je daarna niet meer nodig hebt. Ruim ze meteen op, dan kan je er ook niet meer over struikelen.
Van Huis naar Droomhuis

Bescherm jezelf!
Het is heel gemakkelijk om gewoon in je oude kleding te gaan klussen. Zo beschadig je je goede kleding niet. Logisch geredeneerd, maar oude kleding beschermt je uiteraard slecht. Zorg daarom altijd voor een paar basiskledingstukken die gevoelige onderdelen van het lichaam kunnen beschermen. Denk daarbij aan stevige werkhandschoenen, schoenen met stalen neuzen en een goede profiel en een veiligheidsbril die goed aansluit op het lichaam.

Bron: realiseerjedroomhuis.nl