Geld besparen op de renovatie van je huis

Reparatie van je huis is af en toe nodig. Een renovatie kan je wooncomfort en de waarde van je woning aanmerkelijk verhogen. Lees voordat je de sloophamer in de muur zwaait eerst dit artikel. Hieronder geef ik een aantal tips waarmee je de kosten binnen de perken houdt. Hoe kun je geld besparen op de renovatie van je huis?

Geld besparen: geef je keuken een metamorfose

Een nieuwe keuken is van tijd tot tijd nodig. In plaats van de oude keuken te slopen en een geheel nieuwe in te bouwen, kan een keukenrenovatie wonderen verrichten. Als de keuken nog goed van kwaliteit is, kunnen een nieuw aanrecht, nieuwe deurtjes, laden en handgrepen wonderen doen. Het resultaat – een complete metamorfose – is hetzelfde, maar je bent duizenden euro’s goedkoper uit met deze renovatie.

De badkamer weer als nieuw

Je keuken renoveer je onder andere met nieuwe deurtjes. Bij je badkamer kun je een soortgelijke ‘truc’ uithalen om geld te besparen. De badkamertegels lijden misschien wel het meeste van de tand des tijds. Door je badkamer opnieuw te betegelen, ziet hij er weer als nieuw uit. Let ook goed op waar je winkelt; bij je lokale bouwmarkt kunnen vergelijkbare tegels de helft kosten van wat er op het prijskaartje bij de badkamerspecialist staat.

Geld besparen op arbeidskosten

Het uurloon van de bouwvakkers vreet een grote hap uit je budgettaire taart. Het is dan ook logisch dat je op deze arbeidskosten geld probeert te besparen. Familie of vrienden zijn vaak bereid om de mouwen op te stropen, al dan niet in ruil voor een kratje bier.

Bedenk hierbij wel wat er allemaal mis kan gaan. Hoe ervaren is neef Michiel met een hoogwerker? Kun je het behangen werkelijk met een gerust hart aan tante Els overlaten? Je zult ongetwijfeld dankbaar zijn voor hun hulp, maar ze moeten ook begrijpen dat je professionele kwaliteit verlangt. Bij twijfel laten familieleden en vrienden beter de eer aan zichzelf.

Een alternatief is een klusbureau of een multifunctionele beunhaas inschakelen. Hier betaal je misschien wat meer voor dan aan vrienden en bekenden, maar minder dan aan de gemiddelde aannemer. Een voordeel ten opzichte van kennissen inschakelen is het feit dat makkelijker is om zakelijk te blijven wanneer er een geschil ontstaat. En hoe het nu zit met de btw die je tegenwoordig moet betalen over verbouwingen en renovatie, lees je hier.

Financiering voor verbouwingen

Is je spaarsaldo niet toereikend voor het bouwbudget, krab jezelf dan even goed achter het oor. Hoe urgent is de renovatie? Kun je hem wellicht in stukjes hakken en de komende vijf jaar elke zomer een kleiner project oppakken? Weet je zeker dat je de aflossingen en rente kunt veroorloven, dan is een persoonlijke lening een oplossing.

Bron: blog.eyeopen.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *