4 tips voor het beveiligen van uw huis

Het wordt steeds belangrijker om uw woning op de juiste wijze te beveiligen. Inbrekers gebruiken steeds vaker en steeds meer geweld, waarbij gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. U moet er toch niet aan denken dat uzelf of uw gezin gevaar loopt bij een inbraak in uw woning! Voor het schrijven van dit artikel spraken we met een erkende slotenmaker, die ons meer kon vertellen over het beveiligen van woningen en bedrijfspanden. In dit artikel hebben we de vier belangrijkste tips van deze slotenmaker voor u op een rijtje gezet.

#1: zorg voor goede sloten op uw deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op uw deuren. In veel oudere woningen maakt men gebruik van zogenaamde tweepuntsloten, waarbij het slot op twee punten met de deurpost verbonden zit. Veel beter is het om deze sloten te vervangen voor driepuntsloten, wat het voor inbrekers lastiger maakt om uw woning binnen te dringen. Een slotenmaker of slotenservice kan u helpen bij het vervangen van uw huidige sloten.

#2: plaats stevige sloten op ramen

Naast de sloten op uw deuren spelen ook de sloten op ramen een zeer belangrijke rol in de beveiliging van uw woning. Hierbij kiezen veel mensen voor bijzetsloten, die worden aangeboden als insteek- en oplegsloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk welke sloten het meest geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop een raam geopend wordt (naar binnen of naar buiten). Een slotenmaker kan u hier meer informatie over geven!

#3: installeer bewegingssensoren of camera’s

Vul uw sloten op ramen en deuren aan met optionele beveiligingscomponenten. Deze beveiligingscomponenten komen in verschillende soorten voor. Denk bijvoorbeeld aan een bewegingssensor op de overloop of bij een raam, een elektronische camera aan uw gevel of magneetcontacten op uw deuren en kozijnen. Een alarm zal inbrekers afschrikken, waardoor gevaarlijke situaties vermeden kunnen worden.

#4: kies voor gecertificeerde producten

Het belangrijkste bij het beveiligen van een woning is wellicht de keuze voor gecertificeerde producten. Kies bijvoorbeeld altijd voor sloten met het PKVW-keurmerk, wat aantoont dat de sloten getest zijn door de nationale politie en veilig zijn bevonden. Ook bij het installeren van optionele beveiligingscomponenten is het sterk aan te raden om te kiezen voor gecertificeerde producten. Zeker bij hobby- en bouwwinkels worden niet altijd gecertificeerde producten aangeboden.

Twijfelt u over de beveiliging van uw woning en wilt u hier passend advies over? Schakel een slotenmaker of slotenservice bij u in de buurt in. Een slotenmaker kan u adviseren over mogelijke beveiligingsrisico’s in uw woning en passende oplossingen om inbraken tegen te gaan.